مقدمه
جدیدترین عنوان سری شاهزاده ایرانی ، The Lost Crown یا تاج گمشده ، روح تازهای به سری شاهزاده ایرانی دمیده . این سری بعد از عنوان The Forgotten Sands در سال 2010 ، عملا مرده پنداشته میشد . تا اینکه در سال های اخیر شاهد معرفی The Lost Crown و ریمیک Sands Of Time بودیم . حال که The Lost Crown منتشر شده ، می توان انتظار بازگشت محبوبیت فرانچایز شاهزاده ایرانی را داشت .
شاهزاده ایرانی : تاج گمشده ، قماری بزرگ برای یوبیسافت بود . با وجود وضعیت آشفته مالی و بی برنامگی توسعه و انتشار بازی هایش ، بازگرداندن یک فرانچایز قدیمی با قالبی متفاوت و فرم فکتوری خارج از کالبدی که در بازی های قبلی شاهد آن بودیم ، ریسکی بزرگ به حساب می آید . به خصوص زمانی که از برخی المان های اورجینال سری فاصله می گیرد .
با این حال بازی شاهزاده ایرانی : تاج گمشده ، یک تجربه خوب ، نو و در کل لذتبخش از ژانر اکشن و پلتفرمینگ ، با زاویه دوربین 2.5 بُعدی است . این بازی توسط تیمی توسعه یافته که بازی Rayman Legends را ساختهاند ، به وضوح می توان شباهت این دو بازی را در پلتفرمینگ آنها دید .
حال که یک ایده کلی از این بازی دارید ، با نقد و بررسی کلونیپ از بازی The Prince Of Persia : The Lost Crown ، همراه باشید . در ادامه به بررسی داستان بازی ، سیستم گیمپلی و گرافیک این بازی خواهیم پرداخت .
داستان و شخصیت ها
قبل تر در این مقاله ، داستان بازی Prince of Persia The Lost Crown را بطور کلی شرح دادیم اما به زبان ساده ، این بازی داستان یک جنگجوی قدرتمند پارسی به نام سارگون را دنبال می کند که عوض گروهی از قویترین مبارزان سرزمین پارس به نام امورتالها می باشد که در کنار یارانش به ماموریتی برای نجات جان حسن ، شاهزاده ایرانی فرستاده می شود . اما در طول این ماموریت با حقایقی مواجه می شود که باور و اعتمادش به دوستان و ملکهاش زیر سوال می رود . حال سرنوشت پارس و نجاتش از قحطی و سیاهی ۳۰ ساله ، به سارگون بستگی دارد .
روایت داستان بازی
می توانم تضمین کنم ، در طول داستان با سوپرایزهای زیادی روبرو خواهید شد . با این وجود نمی توان داستان این بازی را با افسانه هایی چون Red Dead Redemption 2 ، مقایسه کرد . به هیچ وجه . داستان بازی می توانست عمق بیشتری داشته باشد و به شخصیت های داستان بیشتر بپردازد . با این وجود هنوز می توان از داستان بازی لذت برد . در طول سفر سارگون ، با نام ها و شخصیت های آشنایی روبرو خواهید شد که به شخصه ، برایم جالب و خوشایند بود . تصور شنیدن نام ها و افسانه های ایرانی ، در یک بازی غیر ایرانی تجربه سورئالیست . البته در برخی از نقاط بازی شاهد بروز ناسازگاری داستان بازی با داستان اساطیری ایرانی بودم . ولی این مسئله چندان زننده نیست ، و نشان دهنده آزادی نویسندگان در طرح داستانی است که برای همه افراد ، چه ایرانی چه غیر ایرانی ، لذت بخش باشد .
شخصیت ها
اما یکی از مشکلاتی که با بخش داستانی بازی داشتم ، عمق و توسعه شخصیت ها بود . برخی کاراکترها در بهترین حالت ، تک بعدی بودند و با وجود گذر طولانی زمان در طول بازی ، صفر تا صدشان عمدتا یکسان بود . سارگون نیز از این مسئله مستثنا نیست . توسعه این شخصیت کمی عجیب بود ، در اوایل بازی به مخاطب القا می شود که سارگون شخصیتی کله شق و مغرور است . اما در طول بازی این مسئله چندان قابل تشخیص نیست .
با این حال ، به شخصه برخی از کاراکترهای مکمل بازی را دوست داشتم ، و از رابطه و مکالمات آنها با سارگون ، لذت بردم . یوبیسافت قطعا می توانست با کمی نویسندگی بهتر ، این مشکل را به یک نقطه قوت تبدیل کند . بستر این مسئله در بازی وجود دارد ، ولی ای کاش بیشتر روی داستان و کاراکترهای بازی کار می شد .
به طور کلی ، می توان داستان بازی شاهزاده ایرانی : تاج گمشده را ، در بهترین حالت داستانی معمولی دانست . شخصیت های بازی ، دوست داشتنی هستند اما تا حدودی کم عمق و تک هستند . سارگون به عنوان شخصیت اصلی قابل قبول است ولی می توانست عمق و توسعۀ پر جزئیات تری داشته باشد .
گیمپلی
تجربه گیمپلی Prince of Persia The Lost Crown ، قطعا از آن چیزی که ما ایرانی ها به آن عادت داریم ، متفاوت است . به این دلیل که ژانر Metroidvania برای کامیونیتی گیم ایران ، تا حدودی بیگانه است . با این حال میتوانم به جرات بگویم که ، گیمپلی این بازی ، بهترین بخش آن است . کنترل حرکت ، ضربات و کمبوهای سارگون بشدت نرم و منعطف هستند . کامبت این بازی را می توان ترکیبی از سری بازی Ori و DMC دانست . شاید تعجب کنید چون این دو بازی بشدت متفاوت هستند ، اما چنین ترکیبی مطمئنا برایتان لذت بخش خواهد بود . تصور کنید ، سرعت و کنترل بالای حرکات ، در کنار ضربات و کمبوهای نفسگیر !!! این مسئله به دلیل دیزاین خلاقانه مپ و پازل های بازی هرگز تکراری نمی شود .
شما در طول بازی مهارت ها و امکاناتی بدست می آورید که پروسه مبارزه و حرکت در طول مسیر را برایتان تغییر می دهد . مثلا کی از این امکانات که پس از مدتی کوتاه به بخشی ثابت از گیم پلی شما تبدیل می شود ، توانایی های زمانی شماست . به این شکل که می توانید یک چک پوینت موقت برای خود بسازید و با فشار یک دکمه از فواصل مختلف به آن موقعیت تلپورت شوید . این مهارت در حال مبارزه ، حل پازل ها و گشت گذار در مپ بازی ، به کارتان می آید . چنین امکاناتی سبب می شود هرگز از مبارزات و حل پازل های مپ خسته نشوید و همیشه با چالشی جدید مواجه شوید .
بهترین بخش بازی ، مبارزات
کامبت به شدت پرسرعت و درگیر کننده است . کمبوهای سریع در کنار دفع حملات دشمنان ، زمانبندی در مبارزات این بازی بسیار مهم و حیاتی است . این مسئله اصطلاحا High risk – High reward نام دارد . به زبان ساده اگر در حال دفع حملات دشمنان هستید ، یک لحظه دیرتر یا زودتر عمل کردن ، سبب دریافت حجم زیادی دمیج می شود . اما اگر در زمان درست حملۀ دشمن را دفع کنید ، سارگون کار حریفتان را با یک ضربه و به همراه یک انیمیشن نفسگیر ، تمام می کند . در کنار شمشیر هایتان ، شما دارای یک کمان هستید که برای مبارزه با فاصله یا ادامه دادن یک کمبو استفاده می شود . این کمان در حرکت در طول مسیر نیز استفاده می شود .
در کل سیستم گیمپلی بازی ، عالی طراحی شده . چه در قالب حرکت در طول مسیر ، حل پازلها و یافتن چست های پر از لوت یا کامبت و مبارزه نفس گیر بازی . گیمپلی بازی چه برای پلیرهای حرفهای ژانر Metroidvania چه پلیرهای تازه کار ، تجربهای خوشایند خواهد بود .
گرافیک بازی
گرافیک یک نکته مثبت دیگر برای شاهزاده ایرانی : تاج گمشده است . ویژوال و دیزاین بازی بسیار متفاوت و چشمنواز است . این بازی به طور کلی در تمامی المان ها ، از بازی های قبلی سری فاصله گرفته و تجربهای نو در اختیار گذاشته . مخصوصا در گرافیک بازی . نزدیک ترین چیزی که شبیه این بازی دیده ایم ، استایل گرافیکی بازی های استودیو رایوت است . همانند بازی هایی همچون لیگ آو لجندز و والدورانت ، گرافیک این بازی ترکیبی از مدل سازی سه بعدی و دو بعدی است . با این حال نمی توان این بازی را جز نسل جدید جلوه های گرافیکی قرار داد ، اما گول نخورید ، تاج گمشده بازیای بسیار زیبا و شگفت انگیز است .
این بازی سعی ندارد واقع گرایانه باشد ، این بازی سبک خود را دارد . ترکیب رنگ ها و حرکات شخصیت ها و اشیا در طول مبارزات بشدت نفس گیر است . مثلا زمانی که که سارگون قدرت خود را آزاد می کند ، شراره های آبی رنگ قدرتش فضا را پر می کنند ، محیط بازی توانایی جلوه دادن تنش بین شخصیت ها و نیروی خوب و بد را دارد و این مسئله را اجرا می کند . زد و خورد بین کاراکترها به شدت درگیر کننده است . به راحتی می توان تاثیر رسانه های دیگر همچون انيمه را در مبارزات و کاتسین های بازی دید .
در کل ، ظاهر این بازی به معنای واقعی کلمه ، زیباست . از گشت و گذار در هر گوشه کوه قاف ، خسته نخواهید شد . ظاهر انمی ها و محیط همواره برایتان تازگی خواهد داشت .
نتیجه
به شخصه این بازی را بشدت پیشنهاد می کنم . از شنیدن نام های آشنای فارسی و مبارزات نفس گیر و ظاهر بازی لذت خواهید برد . Prince of Persia The Lost Crown هم اکنون در تمامی کنسول های نسل هشتم و نهم ، نینتندو سوییچ و PC در دسترس است .
بازی جالبیه