World of Warcraft یکی از محبوبترین بازیهای حال حاضر است که طرفداران زیادی را در سراسر دنیا دارد. بازیکنان با ساخت کاراکتر خود، یکی از نقشهای DPS، تانک و هیلر را برعهده میگیرند و با دوستان خود به مبارزه با دشمنان میپردازند.
دیگر همه ما می دانیم که Blizzard، هر ۲ سال یکبار، یک نسخه الحاقی (Expansion) جدید را به بازی World of Warcraft اضافه میکند. امسال، نوبت The War Within بود تا بدرخشد. این اکسپنشن که اولین چپتر از داستان سهگانه World Soul است، با گذشت ۳ ماه توانسته بسیاری از بازیکنان World of Warcraft را (از جمله من!) به بازی برگرداند.
محتوای زیاد اضافه شده در این نسخه، باعث میشود که بازیکنان برخلاف اکسپنشن های قبلی در بازی بیکار نمانند و به عبارتی دیگر، هزینه صرف شده توسط آنها در بازی، به بطالت خرج نشود.
Delvها، دانجن ها (Dungeons) و رِید ها (Raids) جدید، Battle Groundها و جهان زیرزمینی Khaz Algar که قدمت آن به زمان ایجاد روح تایتانی سیاره Azeroth بازمیگردد و بعد از مدتها بازیکنان توانستهاند قدم بر این جهان زیرزمینی بزرگ و سکونتگاه نژاد جدید اضافه شده به بازی، یعنی Earthenها بگذراند، تنها بخشی از محتوای اضافه شده به World of Warcraft در اکسپنشن جدید هستند.
البته تغییرات بازی به همینجا محدود نمیشود. میدانیم که در بازی World of Warcraft، نژادهای بازی، میتوانند از بین ۱۳ کلاس (Class) موجود در بازی یکی را انتخاب کنند و با آن در جهان پررمزوراز WoW به ماجراجویی بپردازند.
این کلاس ها در هر پچ جدید بازی، دچار تغییرات زیادی میشوند. بهطوریکه حتی ممکن است دچار تغییرات بنیادی شوند و حتی یک کلاس، در دو پچ متوالی، عملکرد کاملاً متضادی داشته باشد.
کلاس ها به ۳ دسته DPS، Tank، و Healer تقسیم میشوند که در این مقاله به بررسی بهترین کلاس های DPS در The War Within میپردازیم.
البته در نظر داشته باشید که این پست صرفاً یک راهنما است و انتخاب کلاس موردنظرتان در نهایت به سلیقه شما بستگی دارد.
![صفحه مربوط به کلاس های The war within](https://klonip.com/wp-content/uploads/2024/12/wow-classes.jpg)
معرفی کلاس DPS:
DPS (دی پی اس) مخفف Damage Per Second است که در بین بازیکنان، به کلاسهایی گفته میشود که قدرت تخریب و آسیبرسانی بالایی دارند. در Dungeonها و Raid، وظیفه این گروه، آسیبرساندن به دشمنان و در بعضی مواقع، Buff کردن متحدان است. البته یکی از کلاسهای دی پی اس یعنی Augmentation Evoker فقط وظیفه باف کردن متحدان را دارد و هدف اصلی آن، آسیبرساندن به دشمنان نیست. بااینحال این کلاس جزء دی پی اس ها در نظر گرفته میشود.
هر کلاس، ۲ یا 4 Talent (اصطلاحاً Specialization) دارد که تعیین میکند این کلاس DPS باشد یا تانک یا هیلر.
برای مثال کلاس Paladin سه Spec دارد که یکی از آنها DPS است و ۲ تای دیگر نقش تانک و هیلر را به پالادین میدهند. بازیکن بعد از رسیدن به سطح ۱۰، میتواند تالنت موردنظر خود را انتخاب کند و بازی را در نقش موردعلاقهاش ادامه دهد.
نکته مهمی که باید در نظر بگیریم این است که بعضی کلاسها فقط مختص برخی نژادها هستند. برای مثال، برای این که بتوانید کلاس Demon Hunter را که یکی از بهترین کلاس های حال حاضر چه در نقش دی پی اس و چه در نقش تانک است انتخاب کنید، مجبور هستید که از یکی از ۲ نژاد Blood Elf و Night Elf یکی را برای بازیکردن انتخاب کنید همچنین کلاس Evoker فقط برای نژاد Dractyr در دسترس است.
پس به طور خلاصه:
هر نژاد (Race) میتواند چند کلاس (Class) انتخاب کند؛ هر کلاس میتواند چند تالنت (Talent) داشته باشد که این تالنت میتواند دی پی اس، تانک یا هیلر باشد.
انواع دی پی اس:
خود این دی پی اس ها، ۲ نوع هستند:
نزدیک زن (Melee) و دورزن (Ranged)
نزدیک زن:
همانطور که از اسم آنها مشخص است، این کلاسها از فاصله نزدیک به حریف خود آسیب وارد میکنند. سلاح انتخاب آنها، تبر، گرز، شمشیر و هر سلاح نزدیک زن دیگری است. این دی پی اس ها به علت نزدیک بودن به دشمنان و باسها، تواناییهای فرار مناسبی دارند. این کار به آنها کمک میکند در مواقع ضروری از دست دشمن فرار کنند. برای مثال، Rogue (یکی از دی پی اس های نزدیک زن) با استفاده از توانایی (Spell) Vanish، میتواند نامرئی شود و از دست دشمن فرار کند.
دورزن:
این دی پی اس ها میتوانند از تیرکمان و تفنگ استفاده کنند. همچنین، Spellcasterها (کلاس های کنترلکننده جادو) نیز در این دسته قرار میگیرند. بهغیراز کلاس هانتر، بقیه دورزنها جزو کلاس های سخت برای بازیکنان مبتدی بهحساب میآیند.
حال نوبت معرفی بهترین مبارزان های War Within است.
![صفحه مربوط به تالنت های بازی](https://klonip.com/wp-content/uploads/2024/12/specs.jpg)
5. Enhancement Shaman:
Enhancement یک دی پی اس نزدیک زن است که تأکید زیادی بر حملات فیزیکی و جادوهای Elemental دارد که هر دو را به سبک مبارزه سریع “Battle-Mage” و با افکتهای متنوعی که تواناییهای اصلی شما را افزایش میدهد، با هم ترکیب میکند.
گیمپلی بازی نسبتاً منحصربهفرد است؛ زیرا هیچ منبع انرژی ثابتی ندارد، در عوض دارای ۳ ستون اصلی است: جادو با تواناییهای مختلف، Stackهای شما از افکت Maelstrom Weapon و برخی تواناییهای کلی.
این بدان معناست که بسته به موقعیت، تواناییهای مختلفی را بر اساس زمان خواهید داشت. Enhancement میتواند بهخوبی با تعداد هدفهای مختلف تطبیق یابد. همچنین، هر زمان که اهداف اضافی وجود داشت، با دسترسی به ابزارهای مخصوص، نسبت به دشمن برتری پیدا کند.
در نهایت، بهعنوان یک Shaman، میتوانید از قدرتهای طبیعت برای نابودی دشمنانتان استفاده کنید.
نقاط قوت:
تنوع Spellهای بالا.
قدرت تطابق با تعداد دشمنهای مختلف.
قدرتهای Healing فرعی برای کمک به هیلر ها.
قدرت آسیب Single-target (تک هدفی) در Raidها.
نقاط ضعف:
دارای تواناییهای زیاد با زمان Cooldown (زمان شارژشدن) طولانی.
نیاز به استراتژی دفاعی اضافه به علت Armor (قدرت دفاعی) کم.
![enhancement shaman](https://klonip.com/wp-content/uploads/2024/12/enhancement-shaman.jpg)
4. Arcane Mage:
Arcane Mage یک دی پی اس با قدرتهای انفجاری است که دارای مکانیکهای منحصربهفرد مختلفی در بین مشخصات دی پی اس است. Arcane در طول CoolDown خود آسیب انفجاری بسیار بالایی را وارد میکند و به دنبال آن یک مرحله آسیب کمتری ایجاد میکند.
تا زمانی که CoolDownها دوباره شارژ شوند. برخلاف سایر مشخصات دی پی اس ها در بازی، Arcane دارای یک مانا است که باید به تمامشدن آن توجه کرد. بسیاری از طلسمهای آن مقادیر بسیار زیادی مانا هزینه دارند و شما باید با دقت مانای خود را حفظ کنید تا بیشترین استفاده را از قدرتهای خود ببرید.
نقاط قوت:
DPS تک هدف زیاد.
پرکاربرد در Mythic+/AoE DPS.
دفاع قوی.
میتواند آسیبهای زیادی را در حین حرکت وارد کند.
نقاط ضعف:
برای DPS به Cooldownها متکی است.
در صورت پخششدن اهداف، توانایی آسیبرساندن به AoE را ندارد.
![arcane mage](https://klonip.com/wp-content/uploads/2024/12/arcane-mage.jpg)
3. Elemental Shaman:
Elemental Shaman یک Spellcaster آسیبرسان با یک تنوع Spell غنی و انعطافپذیر است. شمنهای Elemental برخلاف همتاهای Enhancement خود میتوانند بدون احساس خطر به دشمنهای زیادی نزدیک شوند. این دی پی اس در بسیاری از سناریوها کاربرد بینظیری دارد و میتواند برای انطباق با انواع موقعیتها سفارشی شود. بهطورکلی، این دی پی اس برای اکثر سناریوها ابزار یا استعداد دارد.
نقاط قوت:
جریان گیمپلی لذتبخش و جالب.
قابلیت بقای منفعل و فعال قوی.
ابزار بینظیر خارج از Raids.
نقاط ضعف:
Talentهای هیروی کمکاربرد.
تنوع بسیار بالای گیمپلیی که باعث گیج شدن بازیکن میشود.
![elemental shaman ranged DPS](https://klonip.com/wp-content/uploads/2024/12/elemental-shaman.jpg)
2. Frost Death Knight:
Frost Death Knight قویترین دی پی اس نزدیک زن است که قدرت تخریبی بالایی دارد. این کلاس میتواند هم از سلاحهای دودستی و هم از سلاحهای یکدست استفاده کند. همچنین دارای یک Cooldown تهاجمی خوب در قالب Anti-Magic Zone است.
نقاط قوت:
کنترل مکان دشمنان با Death Grip.
مصونیت در برابر بسیاری از Debuffهای جادویی از طریق Anti-Magic Shell.
Armor بسیار بالا.
نقاط ضعف:
تحرک محدود
مستعد به توقف اجباری در طول Cooldown.
Raid buff خیلی قدرتمندی به همراه نمیآورد.
![frost death knight](https://klonip.com/wp-content/uploads/2024/12/frost-dk.jpg)
1. Augmentation Evoker:
Augmentation Evokers یک دی پی اس با قدرتهای Support قوی است که در Dragonflight Expansion به بازی اضافه شده است. Augmentation Evoker تنها دی پی اس ساپورت در حال حاضر است و بهعنوان دی پی اس نیز عمل میکند.
این کلاس کمتر دمیج وارد میکند و بیشتر همگروهیهایش را Buff میکند.
Augmentation Evoker اولین کلاس مبتنی بر پشتیبانی در World of Warcraft است و بهعنوان یک دی پی اس میانرده عمل میکند و دارای برد ۲۵ یاردی برای اکثر تواناییهای آنها است، اگرچه میتوان این محدوده را تا ۳۰ یارد در طلسمهای مفید شما افزایش داد.
نقاط قوت:
میتواند اعضای تیم را با توانایی Rescue نجات دهد.
سبک بازی ساپورتی منحصربهفرد.
بسیار متحرک.
نقاط ضعف:
برد ۲۵ یاردی که برای یک دورزن کم است.
درخشش شما در بازی وابسته به عملکرد همتیمیهایتان است.
آسیب کم بدون همگروهها.
نتیجه گیری:
در این مقاله بهترین دی پی اس های بازی WoW The War Within را با هم بررسی کردیم. در قسمتهای بعدی مقاله، بهترین تانکهای بازی و همچنین بهترین هیلر های بازی را با هم بررسی میکنیم.
همچنین، با تغییرات کلاس ها، این مقاله هم تغییر می کند. پس حتماً مقالات مرتبط به World of Warcraft را کلونیپ دنبال کنید.