صفحه اصلی > مقالات و بررسی ها و نقد و بررسی بازی : Call of Duty Mobile: شروع تسلط بر گیمر های موبایل

Call of Duty Mobile: شروع تسلط بر گیمر های موبایل

نقد و بررسی بازی Call of Duty Mobile

 هنوز هم بعد از ۵ سال از انتشار Call of Duty Mobile (کالاف دیوتی موبایل) , این بازی در لیست محبوب‌ترین بازی‌های موبایلی به شمار می‌رود و روزبه‌روز به تعداد گیمرهای آن افزوده می‌شود.

 Call of Duty Mobile نمونه یک بازی بی‌نقص برای هر گوشی با هر سیستمی است. یکی از دلایل محبوبیت این بازی همین موضوع است:

 این بازی برای همه ساخته شده است.

 قطعاً این بازی دلایل دیگری برای محبوبیت نیم دهه‌ای خود دارد که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

 در ادامه با کلونیپ در بررسی بازی Call of Duty Mobile همراه باشید تا با هم سفری به عمق دنیای جنگ برویم.

معرفی بازی Call of Duty Mobile:

 Call of Duty Mobile در سال ۲۰۱۹، توسط شرکت Activision برای گوشی‌های اندروید و آی‌اواس منتشر شد. این بازی از همان ابتدا برای نصب رایگان بود و یک بازی Free-to-play به‌حساب می‌رود. رایگان بودن این بازی نیز به محبوبیت جهانی آن افزوده است. البته این رایگان بودن فقط به نصب بازی محدود می‌شود.

 چون پرداخت‌های درون برنامه‌ای زیادی در این بازی گنجانده شده است و پلیرها می‌توانند با پرداخت پول یا CP (ارز رایج درون بازی Call of Duty Mobile) اسلحه‌ها، آیتم‌ها، اسکین‌ها و… مختلف بخرند.

 همین موضوع باعث شد که در سال اول انتشار این بازی، رقمی حدود ۴۸۰ میلیون دلار برای اکتیویژن درآمد کسب کند و به تعداد ۲۸۰ میلیون پلیر فعال برسد.

 حال نوبت این است که ابعاد مختلف این بازی را با هم بررسی کنیم.

نقد و بررسی بازی Call of Duty Mobile

گیم پلی:

دو حالت اصلی بازی Call of Duty Mobile عبارت اند از:

  1. Multiplayer
  2. Battle Royal

  در هر کدام از حالت‌های ذکرشده، بازیکنان می‌توانند به‌صورت تفننی یا به‌صورت حرفه‌ای در بازی‌های Ranked شرکت کنند.

 سیستم تشکیل مسابقه چند بازیکن را (بسته به مود بازی) در برابر هم قرار می‌دهد. همچنین این بازی قابلیتی برای بازیکنان خود فراهم کرده که به‌وسیله آن، با اشخاص مدنظر خود و دوستانشان یک Room مخفی ایجاد کنند و با هم مبارزه کنند.

حال به صورت کامل تر 2 حالت ذکر شده را بررسی می کنیم:

Battle Royal:

 بتل‌ رویال حالتی است که در آن ۱۰۰ بازیکن به جان یکدیگر می‌افتند و بازیکن یا تیمی که در نهایت زنده بماند برنده است. یک بازیکن می‌تواند به‌تنهایی، در یک تیم دونفره یا در یک تیم چهارنفره بازی کند. در شروع یک بازی، همه بازیکنان یک توانایی (Class) را برای کاراکتر خود انتخاب می‌کنند.

 وقتی همه ۱۰۰ نفر آماده شوند، سوار هواپیمایی می‌شوند که در یک خط مستقیم بر روی نقشه پرواز می‌کند. این مسیر پرواز در هر بازی تغییر می‌کند. به هر تیم، به طور خودکار یک رهبر پرش (Jump leader) داده می‌شود که تصمیم می‌گیرد تیم چه زمانی و کجا فرود بیاید، بااین‌حال بازیکنان می‌توانند انتخاب کنند که از رهبر پرش پیروی نکنند و در صورت تمایل خودشان بپرند.

 هر بازیکن با یک چاقو به‌عنوان تنها سلاح خود شروع می‌کند. در قسمت‌های مختلف نقشه، سلاح‌ها، وسایل نقلیه و آیتم‌های مختلفی وجود دارد که بازیکنان می‌توانند آن‌ها را پیدا کنند و از آنها برای بهبود شانس خود برای کشتن دشمنان و درعین‌حال زنده‌ماندن استفاده کنند.

 این حالت دارای مناطق لوت سطح بالایی است (که روی نقشه با رنگ زرد مشخص شده‌اند) که آیتم‌های بهتری را در اختیار بازیکنان قرار می‌دهد. با پیشرفت بازی، منطقه امن (Safe zone) روی نقشه کوچک می‌شود و بازیکنانی که بیش از یک تایم مشخص، خارج از Safe Zone قرار بگیرند، کشته می‌شوند.

Multi-Player:

 حالت چندنفره یک بازی تیراندازی اول‌شخص شبیه به بازی‌های قبلی Call of Duty است. بازی همچنین دارای “Scorestreaks” است که سلاح‌های خاصی هستند که با رسیدن بازیکن به امتیازهای خاص، در دسترس بازیکن قرار می‌گیرند. حالت‌های اولیه‌ای که بازی از آنها برخوردار است عبارت‌اند از Team Deathmatch، Frontline، Domination، Hardpoint، Search and Destroy و Kill Confirmed.

 علاوه بر این، این بازی دارای حالت‌های چندنفره خاص و محدود است که برای مدت‌زمان محدودی در اختیار بازیکنان قرار می‌گیرد. اینها عبارت‌اند از: Prop Hunt، Rapid Fire، Sticks and Stones 2v2، Capture the Flag، One Shot One Kill، Only Snipers Gun Game، و Attack of the Undead.

نقد و بررسی بازی Call of Duty Mobile

گرافیک:

 گرافیک بازی Call of Duty Mobile کاملاً در کنترل بازیکن است. به این معنا که بازی، دست بازیکنان را در انتخاب سیستم گرافیکی بازی باز می‌گذارد.

 بااین‌حال، نقشه‌های بازی به‌خوبی ساخته شده و از تنوع بالایی برخوردار هستند. این نقشه‌ها طوری ساخته شده‌اند که به بازیکنان، امکان اجرای استراتژی‌های مختلف را بدهد.

 نقشه بتل‌رویال، بسیار بزرگ است و از عناصر مختلفی مثل زمین‌های برفی، کوهستانی، سرسبز، رودخانه و… ساخته شده است. همچنین ساختمان‌های زیادی برای کمپ کردن وجود دارد و بازیکنان می‌توانند برای افزایش شانس زنده‌ماندن خود در یکی از این ساختمان‌ها پنهان شوند.

محبوبیت بازی Call of Duty Mobile و میزان درآمد آن برای شرکت سازنده:

در ماه اول، بازی بیش از ۱۴۸ میلیون دانلود داشت و تقریباً ۵۴ میلیون دلار درآمد داشت که آن را به بزرگ‌ترین عرضه بازی تلفن همراه در تاریخ تبدیل کرد. تا ژوئن ۲۰۲۰، بازی بیش از ۳۲۷ میلیون دلار درآمد داشت و بیش از ۲۵۰ میلیون بار دانلود شده بود. تا اکتبر ۲۰۲۰، این رقم با ۲۷۰ میلیون دانلود به بیش از ۴۸۰ میلیون دلار افزایش یافت. از فوریه ۲۰۲۲، این بازی بیش از ۱.۵ میلیارد دلار در سطح جهان از هزینه‌های درون بازی و تراکنش‌های خرد درآمد کسب کرده است که بازی تا مه ۲۰۲۱ بیش از ۵۰۰ میلیون دانلود داشته است.

نقد و بررسی بازی Call of Duty Mobile

نتیجه:

این که یک بازی بتواند برای ۵ سال متوالی در صدر بهترین بازی‌های موبایلی باشد نشان‌دهنده کیفیت بسیار بالای آن است. Call of Duty Mobile توانست این کار را انجام دهد و با افزودن امکانات و آیتم‌های جدید، درآمد خود و رضایت بازیکنان را افزایش دهد.

مقالات مرتبط:

بهترین اسلحه های Call of Duty: Black Ops 6

چرا باید Call of Duty: Black Ops 6 را امتحان کنیم؟

10 بازی برتر از سری Call of Duty

داستان زندگی سایمون گوست رایلی Call of duty

5 تا از بهترین map های مولتی پلیر call of duty

آرین ناصر

آرین ناصر، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، علاقه‌مند به نوشتن و ویراستاری و گیمر بازنشسته!
مقالات مرتبط

MMORPG: اگر WoW را دوست دارید این 4 بازی را از دست ندهید!

همه ما انسان ها سلایق مختلفی داریم که شخصیت ما را شکل…

دنیای وارکرفت: نگاهی اجمالی به سیر تحولی World of Warcraft قسمت 2

بار دیگر با مقاله ای درباره وارکرفت (Warcraft) همراه شما هستیم. در…

بازیکنان World of Warcraft: معرفی 5 نوع از WoW پلیرها!

از زمان انتشار World of Warcraft در سال 2004، این بازی پیشرفت…

دیدگاهتان را بنویسید

نوزده − هفده =