مقدمه:
world of warcraft یکی از نخستین بازیهای منتشرشده در سبک mmorpg میباشد. این بازی در سال ۲۰۰۴ توسط شرکت Blizzard Entertainment ساخته شده و تا زمان حال و احتمالاً برای چند سال بعد هم ادامه داشتهباشد. در ادامه باهم به بررسی ویژگیهای مثبت و منفی این بازی و همچنین دلایلی که شما را به تجربهکردن این بازی ترغیب میکند میپردازیم.
معرفی world of warcraft و جزئیاتی درباره این بازی:
همانطور که گفتیم این بازی در سبک mmorpg منتشر شده. اما mmorpg به چه معنی است؟ mmorpg خلاصه عبارت massive multi-player online role-playing game یا بازی آنلاین چندنفره نقشآفرینی گسترده میباشد. بدینصورت که بازیکنان بعد از ساخت شخصیت خود در بازی، وارد دنیای گسترده این بازی میشوند و با سایر بازیکنان به رقابت یا همکاری یا مبارزه میپردازند. بازیکنان بعد از ورود به بازی، با لیستی بلند از کارهایی برای انجام روبهرو میشوند. در ابتدای کار بازیکنان باید بهدنبال ارتقای سطح شخصیت خود در بازی باشند.
ارتقای سطح شخصیت یا Level up:
این کار از طریق کشتن دشمنان موجود در بازی، انجام مأموریت های بازی و کاوش و جستوجو در بازی رخ میدهد. قسمتهای مختلف بازی با دشمنان مختلف و سطحهای مختلفی از دشمنان و ماٰموریتها پر شده و بازیکنان باتوجه به سطحشان این مناطق را کاوش میکنند. لازمبهذکر است که هرچه سطح شخصیت شما بالاتر می رود با دشمنان قوی تر و مأموریتهای سختتر روبهرو میشوید.
بعد از level up شخصیتتان به سطح آخر، یک سری مأموریتها و فعالیتهای جدید برای شما فراهم میشود و بخش اصلی بازی از این قسمت، آغاز میشود.
فعالیتهای سطح آخر یا endgame activities:
همانطور که گفتیم بعد از رسیدن به سطح آخر بازی، تازه به اصل ماجرا میرسیم. مبارزات علیه سایر بازیکنان بهشیوه اختصاصیتر و حساستر دنبال شده و حوایز بهتری برای برندگان نبرد فراهم میشود. همچنین raid ها که یک فعالیت گروهی و تیمی مخصوص سطح آخر بازی هستند، در این سطح آغاز میشود.
raid ها بخشی از نقشه بازی هستند که حمله به آنها و غارتکردن آنها بهتنهایی ممکن نیست و بازیکنان باید با تشکیل تیمهایی متشکل از سایر بازیکنان به این مکانها حمله کرده و غنائم آنها را غارت کنند.
همچنین فعالیتهای دیگری نیز در سطوح آخر بازی وجود دارند که در مقالات چداگانه به بررسی آنها میپردازیم.
اما موضوع مهمتر، چرا هر گیمری باید حداقل یکبار world of warcraft را تجربه کند؟ در ادامه چندتا از دلایل این ادعا را باهم بررسی میکنیم.
world of warcraft رفلکسها یا انعکاسهای شمارا تقویت میکند:
هرکسی که تجربه شرکت در raid های این بازی را دارد، میداند چقدر باید حواسش جمع باشد. کوچکترین اشتباهی میتواند منجربه شکست کل تیم شده و تمامی زحمات تیم را بهباد دهد. بنابراین، بازیکنان مجبور میشوند که همیشه حواسشان به جزئیات جمع باشد و حتی کوچکترین حرکات دشمنان را تحتنظر بگیرند و واکنشی سریع نسبت به حملههای آنها داشتهباشند که این ویژگی در دنیای واقعی هم تأثیرگذار است.
world of warcraft وضعیت ذهنی شمارا بهتر میکند:
باتوجه به مطالعات Youthlead، بازیکنان این بازی کاهش استرس و افزایش ریلکسشین و آرامش را در زندگی خود تجربه میکنند. بازیکردن world of warcraft برای افراد پراسترس و عصبی توصیه میشود و دوستان و همتیمیهایمان در بازی،احساس تنهایی مارا برطرف میکنند.
افزایش انجام کارهای تیمی و همکاری:
world of warcraft به بازیکنان اجازه میدهد تا تواناییهای همکاری و کارهای تیمی خودرا بهبود بخشند. بازیکنان با انجام درست وظایف خود در تیم، اعتمادبهنفس بهدست آورده وهمجنین یاد میگیرند تا این روشهای همکاری را در زندگی واقعی خود نیز نشاندهد.
کسب توانایی multi-tasking یا انجام چند کار در یک زمان:
بازیکنان این بازی مجبورند چندین فعالیت از جمله انجامدادن کارهای روزانه در بازی، بهبود شغل خود در بازی، level up کردن و… را همزمان پیشببرند. این توانایی در انجام همزمان کارهای روزانه نیز تأثیر میگذارد و بازیکنان میتوانند از این توانایی کسبشده خود در زندگی روزمرهشان نیز استفاده کنند.
نتیجهگیری:
دلایل بررسیشده فقط بخشی از مزایای انجام world of warcraft میباشد. شاید همین چند دلیل هم برای ترغیب گیمرها به تجربه این بازی کافی باشد اما فراموش نکنیم در کنار همه اینها، بازیکردن زیاد نیز ضررها و آسیبهای خود را دارد و حتماً باید استانداردهای لازم در گیمینگ در این بازی مانند سایر بازیها نیز رعایت شود.
اگر دلایل بالا برای شما کافی بود، میتوانید برای شروع این بازی، از مقاله نحوه ورود به بازی world of warcraft ما استفاده کنید و نظرات و تجربیات خود را درباره این بازی با ما بهاشتراک بگذارید.